Internationaal Wedstrijden

5-4 Training Noord Willemskanaal U18 en U23

Het komende Jeugd WK op dit water (25 en 26 Juli aanstaande) mag nog ver weg zijn, toch zijn we inmiddels begonnen met de eerste trainingen.
Het is misschien nu nog iets minder belangrijk dan wanneer het kampioenschap wat dichterbij komt, toch kan trainen op zo’n water absoluut geen kwaad.
Natuurlijk zijn de omstandigheden nu anders dan straks maar dat is goed in te schatten.

Waar het tijdens dit soort dagen allereerst om gaat is om er verzekerd van te zijn dat iedereen over het juiste materiaal beschikt en indien er dat nog niet is het meteen te verzorgen. We hebben het wel over nog hele jonge vissers natuurlijk.

Er werd heel matig gevangen eigenlijk en toch was ik meer dan tevreden over deze eerste dag. Met name dan over de U18 groep.
Deze groep heeft in twee jaar tijd enorme stappen gemaakt en iedereen is bovendien lekker fanatiek. Hier moet toch echt wel iets moois van te maken richting de toekomst.
Over onze U 23 groep kan ik nog minder melden. De meeste vissers hadden vandaag allerlei andere verplichtingen. Tja, ook daar heb je mee te maken. Het is nu eenmaal geen professionele sport.
Ik hoop wel dat dit verandert richting het kampioenschap en dat zal ook wel mag ik aannemen. Een WK in eigen land is iets wat je niet vaak zult meemaken als visser en daar moet dus bijna “al het andere” voor opzij voor even. Juist de extra voorbereiding kan straks net dat kleine beetje verschil maken tussen falen of succes.

Dit is overigens wel echt prachtig werk. Als ik dit toch vergelijk met de tijd dat ik zelf deze leeftijd had. Toen was er in Nederland helemaal niks op jeugdgebied in onze sport. Nou dan ziet wat dat betreft de wereld er toch wel iets anders uit tegenwoordig. Prima want alleen op deze manier kunnen we ook in de toekomst `concurerend` meedoen tijdens de Internationale kampioenschappen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *