Wedstrijden

5 en 6-10 Topcompetitie Feeder A’dam-Rijnkanaal Breukelen

Normaal gesproken schrijf ik nooit over dit soort zaken, simpelweg omdat ik er zelf niet actief in ben als visser. Deze keer wil ik echter die trend doorbreken voor een keertje. Ik heb me namelijk doodgeergerd.

Ik weet als geen ander dat wij vissers soms een moeilijk “volkje” zijn. Moeilijk te begrijpen voor “buitenstaanders” soms en ook vaak voor organisatoren die niet alle kennis bezitten die de vissers zelf wel hebben.
Het is meestal ook gewoon terecht dat wij vissers kritisch zijn. Als we kwalitatief goede wedstrijden willen hebben moet allereerst met name organisatorisch alles perfect kloppen. Nou dat doet het lang niet altijd en daar zijn we, terecht, niet altijd tevreden over.

Ik zal nooit problemen hebben wanneer er terechte kritiek is. Je moet er dan alleen wel voor zorgen als “kritiekgever” dat ook het eigen gedrag foutloos is.

Let wel, ik was hier op[ beide wedstrijddagen slechts als coach. Losstaande van het feit dat men me gevraagd had om daags voor de wedstrijd het parkoers uit te zetten had ik organisatorisch helemaal niks met de wedstrijd te maken.
Wel wil ik, dat is ook in het belang van ons coaches, dat er zo eerlijk mogelijke wedstrijden worden georganiseerd en ik weet dat daar, in iedere geval hier, door de mensen van S.V.N. werkelijk alles binnen het mogelijke aan was gedaan.

Vissers die om wat voor reden dan ook niet meer meedoen aan deze wedstrijden kunnen zich heel simpel even afmelden. Zelfs wanneer er al geloot is wordt zo’n nummer dan niet uitgezet waardoor je “slaapplekken” voorkomt en dus een zo eerlijk mogelijke wedstrijd krijgt.
Hoe kan het nu waar zijn dat ik (op de zaterdag viel het nog mee hoewel er ook toen open plekken waren) op de zondag maar liefst 13, jawel dertien, open plekken zie???

Natuurlijk weet ik precies hoe dat kan. Losstaande van misschien een enkeling die op werkelijk het allerlaatste moment ziek, zwak of misselijk geworden is, een kapotte auto heeft of weet ik veel wat, zijn deze open plaatsen veroorzaakt door vissers die willens en wetens weg blijven na een slechte visdag op de zaterdag en/of een kansloze positie voor wat men wil bereiken.
Die vissers hebben blijkbaar helemaal niks te maken verder met de belangen van hun collega-vissers die nog wel strijden voor een plekje in de Nationale selectie en dat is nu precies waar ik niet tegen kan.
Op deze manier is er altijd iemand van die wel nog fanatieke vissers die gewoon het slachtoffer wordt van het handelen van hun fijne collega’s. Je zal nu maar als 1e of 2e net buiten die selectie vallen!

Ik heb niet eens de moeite genomen om nog uit te zoeken wie die vissers geweest zijn die zonder opgaaf wegbleven. In sommige gevallen weet ik het toevallig.
Ik weet dan ook dat sommige van de “wegblijvers” altijd vooraan staan in de rij (terecht of niet terecht) om te klagen over allerlei dingen die niet zijn goed gegaan in hun ogen.
Zoiets mag wat mij betreft, zorg er dan alleen wel voor dat je zelf eerst foutloos bezig bent!

Het zal allemaal wel weer niet zo gebeuren maar als ik het voor het zeggen zou hebben dan deed iemand die zonder opgaaf van reden weg blijft in ieder geval enkele jaren niet meer mee met de Topcompetitie of aan welk kampioenschap dan ook dat georganiseerd wordt door S.V.N.

Howwww, hoe a-collegiaal kun je zijn als visser???

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *