Wedstrijden

6-12 Drimmelen Jachthaven

Vandaag kwamen bijna alle nummers in de Tussenhaven te staan. Daar werden tot voor kort nog wel wat voorntjes gevangen maar die zijn nu ook gevonden door de aalscholvers en dus worden die niet meer echt gevangen.

Zelf lootte ik trouwens op een van de overige nummers die wel in de Oude Jachthaven stonden. Ik wist meteen dat ik me vandaag alleen met baarzen zou hoeven bezig te houden.

Wat zijn baarzen toch altijd weer fascinerende vissen. Ik vis er altijd bijzonder graag op. Ze zijn ongelooflijk slim. Gisteren bleek dat nog maar weer eens.

In het begin ving ik enkele redelijk mooie baarzen voor hier. Daarna beet er niks meer.Waren ze dan op of weg? Absoluut niet.
Ik zag regelmatig enkele baarzen rondzwemmen in het kraakheldere water en het mooiste moment kwam nog wat later in de wedstrijd toen ik echt helemaal geen beet meer kreeg.
Ik raakte vast met mijn lijn ergens op de oever (je moet daar letterlijk je lijn tussen allerlei overhangende takken en obstakels in het water laten zakken) op een zodanige manier dat het lood en de beaasde haak nog net in het water bleven hangen. Ik was het zat en besloot met “de botte bijl” los te komen. Het aas maakte dus in het water een onnatuurlijke beweging naar boven tot het niet meer verder kon.
Geloof het of niet, er kwamen zeker 10 baarzen (niet zo groot maar toch) achter het aas aan dat gepakt werd terwijl het vast zat en waardoor een van de baarzen zich ook weer los trok. Gekker moet het nu echt niet meer worden.

Ik eindigde met 960 gram en dat was genoeg om dat vakje te winnen.

De wedstrijd werd nog maar eens gewonnen door Henk Kokke, de absolute baarzenspecialist hier.
Hij had al wat kleinere vis gevangen toen hij net voor tijd een van zijn alom bekende grote baarzen haakte waarmee hij hier al zo vaak won. Nu dus ook weer. Met 1890 gram won hij de wedstrijd.

Ik heb het al eens eerder geschreven, het mag dan nog zo povertjes zijn op dit moment met de visserij hier, ik zal hier altijd regelmatig blijven terug komen.
Altijd goed georganiseerde wedstrijden en hoewel de matige visserij, gisteren waren er toch weer bijna 30 vissers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *