Wedstrijden

6-12 Huizen Haven Individueel

We visten vandaag de eerste wedstrijd van de serie van Simon vd Kolk en mezelf. Het aantal deelnemers viel me niet mee trouwens. Wil er eigenlijk nog wel iemand vissen in de winter? Afgelopen zondag op de beurs hoorde ik nog van allerlei vissers dat ze Simon gingen bellen en uiteindelijk waren er minder deelnemers dan we op dat moment al op de lijst hadden staan!????!

Eigenlijk was het qua weer een fantastische dag afgelopen zaterdag. Geen nachtvorst en amper of geen wind. Dat maken we weleens anders mee.
Peter Stupers was zo vriendelijk om voor mij de staartstek te loten en dus zag ik een heerlijke visdag helemaal zitten vooraf.

Eigenlijk is zo´n gedachte vooraf al helemaal verkeerd. Juist op zulke momenten gaat er meestal iets niet goed. Op de eindplekken is al vaak de wedstrijd gewonnen dit jaar en daarom viel het niet mee toen ik in het begin van de wedstrijd eigenlijk al amper beet kon krijgen. Nog erger, iets meer “naar binnen” zag ik al meteen vis vangen dus in plaats van goed zag het er plotseling heel wat minder florissant uit allemaal.

Ik moest meteen terug denken aan een wedstrijd van enkele jaren geleden toen ik dit hier ook eens meemaakte op een dag dat iedereen links van  me volop vis ving en ik zelf op 3 kilo of zo eindigde. Ergens daar op dat stuk houdt het plotseling op en wil de vis daar niet meer zwemmen. Nog wat verder naar rechts en er is gewoon geen beet meer te krijgen soms.

Nou zo slecht liep het nu ook weer niet af. Na een half uurtje begon ik toch wat beten te krijgen. Bovendien waren het allemaal vissen van een behoorlijk formaat. Wat later probeerde ik ook nog even op mijn “baarsplekje” en ook daar hield het allemaal bepaald niet over. Wel haakte ik een hele grote vis maar die verspeelde ik.

Zo ben ik de gehele dag continu aan het switchen gebleven. Nooit was er eens een moment dat het allemaal soepeltjes ging, en dat terwijl er links van me gewoon volop vis werd gevangen.

Ik had zelfs ruim een uur dat ik geen enkele beet meer kon krijgen en speelde op dat moment zelfs al met de gedachte om eens een stukje te gaan wandelen. Gelukkig heb ik dat uiteindelijk niet gedaan want in het laatste uur kwamen de vissen “uit het niets” plotseling wel goed op de stek en zo ving ik uiteindelijk toch nog ruim 8 kilo voorn en dat was genoeg voor de 3e plaats in mijn sector.

De wedstrijd werd gewonnen naast me door Erik Faes die de gehele dag volop vis had gevangen. Precies 13 kilo voor hem en dat won de wedstrijd vandaag. Proficiat!
Ik heb altijd respect voor “volhouders en doorbijters”. Erik en ook zijn vismaat Ron vissen al enkele jaren mee bij onze wedstrijden en hun resultaten zijn werkelijk met sprongen vooruit gegaan. Hoewel ik in dit geval ook zelf tot de “slachtoffers” behoorde vind ik dat toch altijd mooi om te zien.

Het andere vak werd ook met bijna 10 kilo gewonnen en zo stond er uiteindelijk hier ook nu weer een prima uitslag.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *