Wedstrijden

6-8 Wedstrijd de Sasvissers Emblem Belge

Ik had een tijdje geleden al eens gevist hier en ik wilde altijd nog eens terug. Toen dus de mogelijkheid zich aandiende voor een koppelwedstrijd hoefde ik er niet lang over na te denken.

Ook nu was het weer een prima visdag met zo mogelijk nog betere vangsten als de vorige keer, alleen niet voor ons. We eindigden met net onder de 60 kilo en daarmee ben je hier gewoon bij de laatste koppels.
Gewonnen werd er met 145 kilo en er waren volgens mij nog 5 koppels boven de 100 kilo.

Dit is echt een prachtig vijvertje. Natuurlijk zijn ner ook hier betere en mindere nummers maar er is volop vis voor iedereen. De karpers hier zijn het belangrijkste doelwit. Ook brasem zit er volop maar ze hebben niet de overhand en dat is goed te zien. Het zijn net scheermessen.

Het vissen hier is heel speciaal, zoals op veel putten hier. Gevoerd mag er niet worden met lokaas. Alleen voeren met `los spul` zoals de organisator het noemde en dat houdt in de praktijk in pellets, deeg, maden, casters, hennep, tarwe en macaroni. Ik begrijp dat daarbij ook couscous en rijst veel gebruikte aassoorten zijn. Jawel.

Er mag hier alleen tegen of op de bodem gevist worden en dus niet `bovenop` of ondiep. En dat terwijl er zoveel vissen bij de oppervlakte zwemmen.

Ik begrijp steeds beter dat het vissen op dit soort wateren steeds meer populair wordt. Ook hier is op de kanalen en rivieren amper nog wat te vangen en dan is het vissen op zo´n vijver voor veel vissers veel aantrekkelijker.

Ik zal altijd liever op natuurlijke wateren vissen maar ik ga toch ook zeker vaker op dit soort wateren me richten. Al was het alleen maar om het beter onder de knie te krijgen want er zijn hier heel wat dingen nog te leren voor me.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *