Wedstrijden

7-1 Drimmelen Tussenhaven “Oudjeswedstrijd”

Ben de Wijs organiseert hier deze winter een 55+ serie en daar mag ik inmiddels ook aan meedoen. Ik zal wel niet altijd kunnen meedoen maar ik ga het wel zo vaak mogelijk proberen. Ik wil gewoon zo vaak mogelijk vissen in deze tijd van het jaar. Waar en hoe maakt me eigenlijk minder uit.

De vangsten zijn hier wel schrikbarend deze winter moet ik zeggen. Ik ben nu inmiddels toch een aantal keren hier geweest maar ik moet mijn eerste maatvoorntje nog vangen. Zo zonde. Er is nog wel vis maar dat zijn of zwartbekgrondels of op sommige plekken minuscuul kleine voorntjes, roofbleitjes en windetjes. Met andere woorden allemaal vissen die geen prooi zijn voor de aalscholvers en die ook niet in beroepsvissers-netten verdwijnen.
De aalscholvers hebben hier trouwens de strijd inmiddels ook al opgegeven. Ik zie ze niet meer de laatste tijd.

Ik lootte vanmiddag op een nummer ergens langs het kantsteiger aan de overzijde van de haven, gezien vanaf de zeilschool. Een stukje haven waar ik nog nooit eerder gezeten had.
Het weer was op zijn zachtst gezegd ronduit verschrikkelijk. Voor de eerste keer ooit hier besloot ik om een paraplu op te zetten. Zonder was gewoon echt niet mogelijk.
Omdat het erg laag water was pakte ik een relatief lichte dobber, waaraan dus ook een wat kortere lijn zat. Nou die kon meteen terug in de kist want ik stond verbaasd over de diepte hier zo dicht bij de oever.

Ik kan me zo voorstellen dat dit normaal gesproken prima nummers kunnen zijn. Pal naast het nummer ligt een groot zeiljacht en tegen zo’n steile oever zullen ook wel eens enkele baarzen rondzwemmen denk ik.

Ik besloot om pal tegen het steiger wat “wormen in leem” te voeren en verder wat dichter tegen het jacht enkele bollen voer met daarin wat casters en pinkies.
Meteen vanaf het begin kreeg ik al beet van hele kleine voorntjes en ik besloot om me daarop vooral te concentreren. Die visjes waren gemiddeld nog kleiner als tijdens eerdere ervaringen deze winter.
Zo ving ik de gehele middag hier volop stuks en ik dacht dat dit zo waarschijnlijk de vakwinst kon opleveren. Dat bleek ook zo te zijn.

Ik won dus het vak en had het tweede gewicht in de wedstrijd met 1350 gram, 180 stuks. Let wel, daar zit dan nog 450 gram bij van het weegnet. De visjes wogen dus gemiddeld precies 5 gram. Daar hebben we het over hier deze winter. Triest gewoon.

Baarzenkoning Henk Kokke zorgde ook vanmiddag weer voor een “Wagenbergse overwinning”. Met wat kleine vis en uiteraard ook een grote baars erbij kwam hij tot 1960 gram vanmiddag. Iedere keer weer vangt hij er wel een en vandaag werd de grootste dan nog verspeeld zo begreep ik. Ik vind het knap.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *