Wedstrijden

7-11 Drimmelen Jachthaven

Wat nou wintervisserij? Het was precies 18 graden Celsius toen ik op weg ging naar deze wedstrijd en zo’n temperatuur levert in deze haven altijd onmiskenbaar wat problemen op.

Er gaan op dit soort dagen nog heel wat huurboten de haven in en uit en dat was vandaag goed te merken. Ik denk dat er wel vijftig mensen in en weer uit boten stapten tijdens de wedstrijd.
Dat instappen in die boten ging nog wel, het uitstappen verliep wat meer problematisch.
Op een gegeven moment kwam er een heel gezelschap aan vikingen, althans daar leek het op, terug de haven in en, jawel, even later lagen er toch wel een stuk of 10 van die vikingen in het water terwijl wij nog volop aan het vissen waren. Best leuk trouwens want beet kregen we toch maar amper of niet.

Het is vorig jaar wel gebleken dat de situatie hier heel snel kan veranderen. Nou dat zal moeten ook want zoals het er nu naar uit ziet wordt het hier nog een lange winter.
Om precies te zijn werd er vanmiddag niet een voorn gevangen. Enkel wat zwartbekgrondels hier en daar en enkele baarzen, daar moesten we het mee doen gewoon.

In de Tussenhaven lijkt wel wat vis aanwezig te zijn maar daar stonden vanmiddag geen nummers uitgezet.

Naar ik begreep wordt er voor de haveningang zowat dagelijks gevist met netten door de beroepsvisserij dus ik hoop eigenlijk maar dat de zich voor de haven verzamelende vissen niet inmiddels ergens op een Belgische put rond zwemmen.

Dat is toch gewoon te triest voor woorden trouwens. Daar waar elders in Nederland inmiddels goede regelingen zijn getroffen waardoor de visstand min of meer beschermd wordt is er in dit gebied gewoon helemaal niks geregeld en wordt alles helemaal leeg gevist. Onbegrijpelijk maar waar. Het is om moedeloos van te worden soms.

Mijn vangst? Die bestond uit enkele zwartbekgrondels en 7 baarzen die bij elkaar “bruto”(dus met het weegnet erbij) 1040 gram wogen. Niet genoeg voor een prijs.
Toch zaten er meer baarzen. Ik kon ze namelijk soms zien zwemmen.
Ik had al vrij snel gezien dat ik het met de grondels nooit kon winnen tegen de plekken pal tegen de oever en besloot daarom om me vooral op de baarzen te concentreren. Ik ving er ook enkele maar lang niet wat er rond zwom.
Zo zag ik verschillende flinke baarzen de bijgevoerde stukjes worm onderscheppen terwijl ze het vlak voor hun bek aangeboden haakaas gewoon simpelweg negeerden. Tsja, baarzen zijn vaak erg slimme vissen. Daarom fascineren ze me ook altijd zo.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *