Wedstrijden

7-12 Drimmelen Oude Jachthaven

Ik had al berichten gehoord dat het dit jaar hier allemaal iets anders is dan vorig jaar, lees iets moeilijker. Nou dat bleek ook wel te kloppen.

Ik had ervoor gezorgd dat ik wat vroeger dan normaal aanwezig was. Ik weet namelijk dat op zaterdagen Frans de Jong, een goede kennis van me, altijd wel vist hier vanuit zijn bootje dat hier in de haven ligt. Frans brobeert dan wel altijd om met hennep te vissen en zo de grotere vissen uit te selecteren, toch geeft het altijd een redelijk beeld hoe de vangsten zijn en ook hoe ze de laatste tijd geweest zijn. Nou hij ving uitsluitend minuscuul kleine visjes en ik wist meteen dat het echt geen grote gewichten gingen worden deze middag.

Dat bleek ook. Ik lootte nummer 6 op een steiger waar meestal tegenwoordig geen nummers staan. Geen probleem, ik zit daar graag en had stille hoop om daar, behalve dus de kleine voorntjes, enkele baarzen te kunnen vangen.

Die hoop bleek vergeefs. In het eerste uur van de wedstrijd kreeg ik zelfs helemaal geen beet. Nog erger, wat dichter tegen de oever werd op ons steiger wel al vanaf het begin wat vis gevangen.

Na het 1e uur kwamen er toch nog wat vissen maar die waren echt klein. Het duurde bovendien nog wel even voordat ik die wat beter begon te vangen. Daarna had ik een laatste uur dat het wel snel ging maar ik had er aan het eind van de wedstrijd eigenlijk weinig vertrouwen in dat het allemaal genoeg was voor een vakprijs. Behalve het feit dat ik pas laat beet begon te krijgen had ik ook werkelijk niet een iets groter visje gevangen, wel had ik zo’n 120 a 130 visjes.

In totaal bleken die 1420 gram te wegen en dat bleek 60 gram te weinig voor een vakprijs.
Toch was er elders nog “best aardig” gevangen. De wedstrijd werd gewonnen met 7 kilo en dat viel me nog lang niet tegen eigenlijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *