Wedstrijden

7-12 Landsmeer Koppel Noord Hollands Kanaal

Dit stuk van het Noord Hollands Kanaal blijkt een prima winter-viswater. Ook nu weer werd er volop vis gevangen en dat bij toch niet bepaald lekkere omstandigheden.

Koppelmaat Simon en ik lootten nummer 18 en toen we op onze stek aankwamen zag ik het eigenlijk helemaal niet zo goed zitten allemaal.
De wind was er behoorlijk sterk en hij blies precies in de lengte van het kanaal. Niet bepaald ideaal voor een goede aas presentatie. De weerberichten voorspelden bovendien volop regen en ik dacht al aan een bijzonder taaie dag. Dat bleek nog heel aardig mee te vallen uiteindelijk.

Meteen na het begin ving Simon kort een aantal kleine voorntjes. Na een tijdje werden er ook grotere vissen gevangen en vanaf dat moment hebben wij ook volledig daarop gevist.

Zonder nu goed te hebben gevangen ving met name Simon toch een aantal echt flinke brasems en omdat ik, behalve op het laatste nummer, niet al teveel vis had zien vangen om ons heen begon ik toch te geloven in een heel aardig resultaat.

Uiteindelijk vingen wij 13900 gram bij elkaar maar dat was ruim onvoldoende voor de prijzen. Aan de andere kant van het vak was behoorlijk veel vis gevangen met een top gewicht van ruim 24 kilo en nog enkele 18 kilo+ gewichten.

Al met al een prima wedstrijd met “ongebruikelijke” wintergewichten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *