Wedstrijden

8-11 Huizen Haven

Ik had wisselende berichten gehoord vooraf over de vangsten hier en was dan ook erg benieuwd. Vandaag visten we de eerste wedstrijd uit de serie die Bouke vd Ploeg hier organiseert, de eerste winterwedstrijd van dit seizoen ook.

Het werd een prachtige wedstrijd. Mooier kan bijna niet eigenlijk.
We vissen hier altijd in twee vakken, een vak aan beide zijden van de houten loopbrug over het water.
Natuurlijk is nooit iedere visplek hetzelfde maar het is toch lang geleden dat ik een wedstrijd zag waarbij de vangsten zo perfekt waren verdeeld over het gehele parkoers.

Allebei de vakken werden gewonnen met ruim 13 kilo en er waren in de gehele wedstrijd maar amper gewichten van minder dan 9 kilo. Dat is toch prachtig wedstrijdvissen??

Er zit hier dit jaar wat meer en grotere vis dan in de laatste jaren volgens mij. Dat belooft nog wat voor de komende maanden!
Ik zag bovendien enkele schitterende grote voorns tussen de vangsten hier en daar.

Ik zat 3 plekken rechts van de loopbrug, normaal zeker niet het beste stuk. Ik zag echter al voor de wedstrijd volop beweging in het water dus ik wist gewoon dat we zouden gaan vangen.
Het begin van de wedstrijd is hier altijd heel belangrijk. Je kunt dan de vissen kortbij vangen en zo was het ook vandaag. Iedereen ving in het eerste uur volop vis.
Daarna wordt het vaak wat moeilijker en worden de vissen op wat grotere afstand gevangen.
Ik had vandaag niet met grondvoer aangevoerd, enkele met hennep en casters. Mijn meeste vissen ving ik op 11 meter. Enkele prachtige grote voorns en ook best veel kleine vis. Frappant was dat de baarsjes die hier normaal in onvoorstelbare hoeveelheden rond zwemmen vandaag totaal zich niet lieten zien.

Er zitten hier ook altijd best veel en grote baarzen en in het laatste anderhalf uur van de wedstrijd besloot ik om gericht daarop te vissen. Dat bleek een goede zet en ik ving zo nog zeker enkele kilo’s aan baars.

In totaal ving ik 11390 gram en daarmee was ik 3e in het vak. Een heerlijke visdag!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *