Wedstrijden

8-12 Drimmelen Jachthaven

Dit was weer zo’n week-end dat werkelijk overal in Nederland de wedstrijden werden afgelast vanwege het slechte weer. Overal, behalve dan de wedstrijden in de jachthavens bij mij in de streek. Je kunt daar namelijk altijd wel vissen.

Traditioneel wordt er iedere zaterdagmiddag in Drimmelen gevist en dat zijn hartstikke leuke wedstrijden die ik iedereen kan aanbevelen. Wel even lid worden van een van de plaatselijke verenigingen, zodat je ook de juiste vergunningen hebt.

Ik zei het al, prachtige wedstrijden voor deze tijd van het jaar en er wordt meer dan behoorlijk gevangen deze winter. Dat betekent dan ook meteen dat er altijd wel zo’n 30 vissers zijn die het weer trotseren en mee willen doen hier.
Toch had ik  vooraf wel wat twijfels vandaag nadat het flink had gevroren de afgelopen nacht.

Ik besloot om iets vroeger dan normaal naar Drimmelen te gaan. Ik weet namelijk dat bijna altijd wel iemand vrij aan het vissen is vanuit een van de bootjes daar.
Zo bleek ook nu en voordat ik kon vragen of de vissen wilden bijten zag ik al een voorn uit het water worden getild. Dat zag er goed uit.

Er werd vanmiddag ook hartstikke goed gevangen. Hennie van der Bruggen won met zowat 9 kilo en met daarachter heel wat 6 en 7 kilo gewichten (in 3 uurtjes vissen).

Er was ook een vakje uitgezet aan de andere kant van de haven. Ook daar was de afgelopen week nog volop gevangen. Ook ik lootte daar.
Toen ik aankwam op mijn plek kon ik perfect de bodem zien. Dat betekent normaal gesproken een kansloze missie.
Het goede nieuws was nu echter dat ik visjes zag zwemmen.
Ik had al verschillende keren eerder op deze plek geloot. Dat kwam goed uit want ik wist dat ik iets naar rechts moest vissen omdat het daar dieper was.
Ik hoopte op iets opkomend water maar het tegenovergestelde was het geval. Zakkend water en dus een hele wedstrijd de bodem kunnen zien.

Toen we begonnen te vissen was er geen vis meer te zien. Ik besloot om iets verder uit de oever te voeren en ook om enkele geknipte wormpjes pal tegen het steiger naar de bodem te laten zakken.

Binnen 10 seconden nadat ik voor het eerst ingooide ving ik een voorn. Ongelooflijk bij deze omstandigheden.
Dat bleek ook te kloppen want niemand ving verder voorns en ik ook niet meer.
Na 10 minuten dus maar eens het aas laten zakken tegen het steiger en onmiddelijk ving ik baarsjes en ook een klein voorntje.
Verder naar rechts werden inmiddels ook enkele kleine visjes gevangen en het was wel duidelijk dat het peuteren ging worden vanmiddag.

Uiteindelijk ving ik zo’n 50 tot 60 kleine baarsjes, voorntjes, windetjes en ook roofbleitjes die, inclusief het weegnet, 1450 gram wogen. Genoeg voor de tweede plek in mijn vak.

Tja jammer dat we niet de kans kregen om de voorns te vangen maar goed. Nog altijd heb ik vis gevangen en zelfs best veel beten gehad. En dat bij een temperatuur die nooit boven nul is geweest. Niet klagen dus.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *