Wedstrijden

8-2 Drimmelen Haven

In vergelijking met afgelopen week was het water, hoewel nog steeds niet helemaal goed, alweer iets beter van kleur. Bovendien stond er nu wel 1 meter meer water als toen.
Dat heb je nu eenmaal hier met een gedeeltelijk getijde en bovendien mogelijkheden om water “af te laten” bovenstrooms.

Ik had eerder deze week even gekeken bij enkele vissers en toen werd er best aardig gevangen. Ik had dan ook best hoop op een redelijk goede vismiddag. Uiteindelijk vielen me de vangsten dan ook wat tegen.

Ik lootte, hoe is het mogelijk, precies dezelfde stek als afgelopen week en hoewel het toen goed ging was ik er niet echt blij mee.
Ik had toen eigenlijk het gevoel dat het in een eigenlijk moeilijke situatie heel goed afgelopen was en ik was er lang niet van overtuigd dat dit allemaal nog eens zou lukken, vooral niet omdat ik nu pal tegen de oever meer vis verwachtte en alle nummers daar zaten bij mij in het vak.

De vangsten vielen dus niet mee en dat gold voor alle nummers eigenlijk. Behalve dan voor Henk Kokke die op het laatste nummer tegen de oever zat en die al meteen na het begin mooie visjes ving.
Hij had een heerlijke middag waarschijnlijk want hij won het vak “op een been” en had daarbij nog tijd genoeg om tijdens de wedstrijd een tijdje te stoppen om de olympische 5 kilometer te bekijken.

Zelf had ik een heel traag begin. Toen ik wat visjes begon te vangen ving ik die op een andere plaats dan afgelopen week, dat was het vreemde.
Hoe dan ook, op een bepaald moment begon het nog redelijk goed te gaan waarna ik dacht dat een heel klein beetje extra lokaas nog meer visjes zou aanlokken. Dat bleek een foute gedachte want daarna was het meteen echt helemaal klaar.

Nog iets aparts vandaag. Ik ving een aantal zwartbekgrondels op een gegeven moment toen er al eigenlijk niks meer te vangen was. Die ving ik stuk voor stuk allemaal echt met de dobber tegen het leefnet aan op een aardig afstandje van de eigenlijke voerplek.
Dat is altijd weer het vreemde in dit soort havens, je weet nooit precies waar de vissen te verwachten en soms vang je ze op de minst logische plekken. Het loont dan ook vaak om echt overal eens de dobber te laten zakken.

Ook het wegen verliep niet helemaal volgens plan op deze vreemde vismiddag. Ik ben er al zo vaak bang voor geweest en vandaag gebeurde het. Ik gaf de bovenste hoepel van het leefnet aan de weger waarna ik de vissen in het weegnet wilde “schuiven”. Laten we zeggen dat alles, en dat was overigens mijn eigen schuld, maar gedeeltelijk goed ging.
 
Het resultaat was dat heel wat visjes naast het net op het steiger vielen en tussen de steigerplanken heb je spleten waar zeker deze kleine visjes gemakkelijk tussendoor kunnen vallen.
Gelukkig ben ik maar enkele visjes kwijt geraakt uiteindelijk en bleef er genoeg over om nog tweede te blijven in het vak. 1040 gram was de totale vangst vanmiddag.

Ook aan de andere kant van de haven was minder gevangen dan ik had verwacht. 2350 gram was dan ook genoeg voor de winst vanmiddag.

Toch heb ik nog steeds moed op betere tijden hier. Als het water nog weer iets beter wordt van kleur gaan we hier toch nog wat vis vangen volgens mij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *