Internationaal Wedstrijden

8 t/m 10-8 Meerlanden Jeugd Almere Lage Vaart

Vooraf was ik best bezorgd over onze waterkeuze voor deze wedstrijd. Je wilt toch dat er goed wordt gevangen en daarvan was ik vooraf lang niet zeker.

Ook nu bleek maar weer dat er niks beter is voor relatief ondiepe wateren dan een periode met warm weer. Het was vroeger op de Rotte, de Vlaardingse Vaart en de Rotterdamse Schie nooit anders. Na langdurig warm weer bijten de vissen het best op dit soort wateren. Nu dus ook. Ik zag het meteen toen ik bij de Lage Vaart arriveerde. Er zaten veel vrije vissers en iedereen die je passeerde had vis aan de haak.

We trainden op de dag voor de wedstrijd en er werd door iedereen gewoon goed vis gevangen. Veel voorn vooral en ook hier en daar een “verdwaalde” brasem.

In Luxemburg waait er een nieuwe wind voor wat betreft de jeugdbegeleiding. Het kwam er achteraf gezien nog niet helemaal uit maar men verbleef met het team bijna een complete week langs het kanaal hier en zo kom je vanzelf vooruit. Op langere termijn kan dat niet anders.

Onze Belgische tegenstanders vormden de grootste oppositie tijdens deze wedstrijd. Na de eerste wedstrijddag stonden we 2 punten achter op hen. Het was opvallend dat we enkele vakken net verloren met vaak een heel klein onderling verschil. Wij vingen misschien wat meer brasems maar de Belgen vingen absoluut beter de belangrijke voorns die uiteindelijk het plecht op de eerste dag in hun voordeel beslisten.

Een achterstand “met mogelijkheden op beter” zou je onze positie kunnen noemen en nadat we eerst wat gegeten hadden hebben we daarna echt een goede teambespreking gehad waarin we als coaches nog eens aangaven hoe om te gaan met de hier geldende preciese visserij en waarin we aangaven hoe je als visser het best het maximale kunt halen uit jezelf.
Het zal misschien toeval zijn maar op de tweede wedstrijddag vielen bijna alle kleine onderlinge verschillen in ons voordeel uit en dan heb je ook als coach een prima gevoel natuurlijk.

De visserij verging ons geweldig op de tweede dag en we wonnen 7 van de 8 vakken.
Uiteraard maakten we daarmee ook ruimschoots de kleine achterstand van dag 1 goed en wonnen we daarmee deze Meerlandenwedstrijd.
Een prima resultaat. Ik kan me niet herinneren wanneer we deze wedstrijd al eens eerder wonnen.

Ook Individueel hadden we 4 vissers bij de Top 5 en won Lennart Fransen het Individuele klassement.

Al met al een prachtig visweek/end. Prima vangsten en ook een prima resultaat. Prachtig!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *