Wedstrijden

9-11 Wedstrijd Noord Hollands Kanaal Amsterdam Oost

Ik schreef in het verslag over gisteren dat ik als eerste vertrok uit Zuid Limburg bij de viering van onze Wereldtitel in het cafe van Dirkjan Vlek. De reden daarvoor was dat ik stond ingeschreven voor een wedstrijd de volgende dag op een stuk van het Noord Hollands Kanaal waar ik nog nooit gevist had en waarvan ik hele goede berichten had gehoord.
Na een wel heel kort nachtje was ik ‘s-morgens al voor 8 uur weer in Amsterdam Oost bij de loting.

Meteen bij aankomst kon ik al zien waarom er al die goede berichten waren over dit water. Het water leefde van de vis en overal zag je ze springen. Hier moest wel goed gevangen gaan worden. Nou dat zou ook kloppen!

De wedstrijd was verdeeld in 3 vakken en op zo’n dag kun je dan echt goed zien waarom het in deze tijd van het jaar zo belangrijk is om op de plekken te vissen waar de vissen zich ook echt al bevinden en dat is meestal lang niet overal. In twee vakken werd werkelijk uitstekend gevangen, in het derde vak was dat aanmerkelijk minder. Ook daar was onlangs nog heel goed gevangen maar de vissen trekken nu echt op bepaalde plekken samen zo was vandaag te zien.

Zelf mocht ik met nummer 10 in het eerste vak niet klagen. Hoewel de totaaloverwinning uit een ander vak kwam was dit “in de breedte” waarschijnlijk het beste vak. Om eerlijk te zijn, ik denk dat er heel wat plekken waren waarop het vak te winnen was en om nog eerlijker te zijn, mijn plek behoorde daar ook bij denk ik.

Begrijp me niet verkeerd, ik had een prachtige visdag maar zeker niet mijn beste. Ik ving uiteindelijk 14300 gram en dat was veel te weinig voor de mogelijkheden. Ik ving volop vis, uitsluitend blieken en kolbleien, maar gemiddeld te klein. Er waren in dit vak 5 gewichten van “rond de twintig kilo” en zulke gewichten bereik je niet met uitsluitend kleinere vis. Daarvoor heb je toch echt ook wat brasems nodig. Ik ving er daarvan uiteindelijk 4 en dat was niet genoeg.

Wat me bijzonder opviel vandaag was dat heel veel van de vissen die ik ving het aas een eind boven de bodem al oppakten. In deze tijd van het jaar is dat best wel apart.

Als ik nu op de wedstrijd terug kijk dan had ik beter door kunnen vissen met casters en maden en zo te proberen om “tussendoor” de grotere vissen mee te vangen. Nu heb ik waarschijnlijk iets teveel geforceerd door wat veel geknipte wormen en ander aas te voeren en waardoor ik ook de kleinere vissen niet meer goed ving.

Klaas Duizer won ons vak met ruim 22 kilo en zelfs dat was lang niet genoeg voor de totaaloverwinning vandaag. Die was namelijk voor John Vallenduuk met een gewicht van ruim 32 kilo.

Dit is een prachtig stukje viswater en het zou me niks verbazen als hier gedurende de gehele winter vis te vangen blijft. Zoals gezegd, wel lekker gevist maar zeker niet goed.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *