Wedstrijden

9-12 Drimmelen Jachthaven

“What a difference a day makes”, of beter gezegd, hoe verschillend kunnen de omstandigheden zijn binnen in dit geval “een uurtje of 15”.

Gisterenmiddag vorst en zon, nu op de zondagmorgen een graad of 8 warmer en volop regen en wind.

Ik was er bijna zeker van vooraf dat er vandaag goed ging worden gevangen. Er zit gewoon volop vis in deze haven en nu het weer aanmerkelijk “zachter” was en het water bovendien zou opkomen kon het haast niet anders dan dat de vissen goed zouden bijten.

Maar 20 vissers vanmorgen, dat is weinig voor hier. Het houdt wel in dat iedereen kon vissen in het gedeelte van de haven waar gisteren goed werd gevangen.

Ik lootte de laatste plek op een van de steigers, dus het verst van de oever verwijderd. Een relatief diepe plek en een waarvan het, zo dacht ik, moeilijk zou zijn om de nummers dichter tegen de oever te verslaan.

Ik besloot om te vissen met mijn zwaarste dobbers, 3 gram en 2,5 gram om precies te zijn. Wel wat zwaar maar ik wilde zo snel mogelijk kunnen vissen wanneer de vissen eenmaal waren gearriveerd.

Typisch voor deze haven bij deze omstandigheden, de nummers tegen de oever vingen meteen vis en in mijn omgeving duurde het even voordat er werd gevangen en ging het bovendien niet snel in het begin.
Zelf moest ik zelfs echt een tijdje wachten voordat ik mijn eerste aanbeet kreeg.

Toen de vissen eenmaal arriveerden kreeg ik best redelijk beet, toch ving ik nooit snel genoeg voor mijn gevoel.
Ik heb van alles geprobeerd om de zaken te versnellen maar kreeg dat nooit goed voor elkaar. Ik had vooraf nog hoop om hier gemiddeld wat grotere vissen te vangen dan dichter bij de oever maar het tegendeel was eerder waar.

Uiteindelijk ving ik tegen het einde van de wedstrijd best aardig maar ik wist bijna zeker dat het allemaal niet genoeg ging zijn.

Ik eindigde met 5750 gram en dat was slechts genoeg voor een 6e plaats in het vak.
Ruim 7 kilo was er nodig om prijs te vissen in mijn vak en in het andere vak zelfs 9 kilo. De wedstrijd werd gewonnen met 10800 gram, en dat allemaal in 3 uurtjes vissen.

Als dat geen goede gewichten zijn voor deze tijd van het jaar??

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *