Wedstrijden

9-2 Drimmelen Jachthaven

Er was hier behoorlijk goed gevangen de afgelopen week. Ik had er dan ook veel zin in vandaag. Wanneer trouwens niet eigenlijk?

Drimmelen, en dan met name de Oude Jachthaven, is toch wel zo´n mooie jachthaven. En al helemaal deze winter.

Nog maar enkele jaren geleden waren het hier soms dramatisch slechte viswinters met enkel wat baarsjes om op te vissen.
Je sprak soms vissers die alle wedstrijden meededen en die gewoon een volledige maand lang geen enkele witvis wisten te vangen.

Hoe anders is het nu!! Al de gehele winter wordt er werkelijk uitstekend gevangen. Een verademing!

Ik lootte nummer 1 vandaag en hoe stom dat ook mag lijken op het eerste gezicht, ik was er totaal niet blij mee.

Dat nummer is onderdeel van het beste vak daar maar ook is het een nummer waar maar weinig prijzen worden gewonnen. Zoals nu de nummers stonden had ik het enige nummer in dit vak waar je niet pal tegen de kademuur kon vissen en dat is daar toch echt noodzakelijk normaal gesproken.

Ik had een dramatisch begin van de wedstrijd. Na een uur vissen had ik nog geen enkele aanbeet gehad. Op dat moment waren er al vissers met 50 of 60 vissen.
Ga er dan maar aanstaan om dat nog in te lopen. Om eerlijk te zijn, ik dacht dat ik helemaal geen beet ging krijgen vandaag.

Na ruim een uur ging plotseling mijn dobber onder en ving ik een voorntje. Even daarna nog een en daarna duurde het misschien nog een kwartier voordat ik er een beetje tempo in kreeg.

Ik had al relatief zware dobbers opgetuigd want dit is een diepe plek.
Ik had hierna een periode dat ik echt heel snel vis ving. Veel sneller kon niet zelfs. Ik begon net moed te krijgen op een heel goed verder vervolg van de wedstrijd toen het water begon te stijgen. Je hebt daar nu eenmaal getijdewater.

Het water vloog tijdens het laatste uur van de wedstrijd de haven in en het steeg zeker 25 of 30 centimeter in een heel korte tijd. Dat is vrijwel altijd weer een “afremmer” omdat je te vaak van de preciese juiste diepte weg raakt. Het laatste uur ging dan ook niet meer zo vlot.

Bij het eind van de wedstrijd had ik 8280 gram bij elkaar gesprokkeld, zo’n 170 a 180 vissen. Daarmee was ik 3e in het vak en dat verbaasde me nog. Het scheelde niet eens zo heel veel met vak en wedstrijdwinnaar Jurgen Spierings die aan ruim 9600 gram genoeg had vandaag.

Toch weer heerlijk gevist!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *