Wedstrijden

9-2 Huizen Haven

Vandaag weer naar Huizen en nu voor een van de wedstrijden die we, Simon vd Kolk, Jan Renes en ikzelf, hier organiseren.
Het beloofde een moeilijke dag te worden met wel zachte temperaturen maar ook een in de lengte van de haven waaiende windkracht 7 of 8 die normaal vissen wel heel moeilijk maakte.

We hadden besloten om de kom vandaag niet te gebruiken en de nummers gewoon een eind verder door te zetten naar rechts.
Dat bleek een goede keuze want daar werd uiteindelijk de wedstrijd gewonnen.

Ik lootte zelf het “binnenste” nummer in het eindvak en ik wist meteen dat het vandaag een hele moeilijk missie ging worden als er op de rechtse nummers vis gevangen zou worden. Op de een of andere manier wordt daar altijd een heel ander “slag” vis gevangen en dat bleek ook vandaag.
Patrick Nilissen won met ruim 12 kilo en dat waren maar amper 60 vissen. Echt prachtige grote voorns en ook enkele windes en flinke baarzen zaten daarbij.
Een van de beste individuele gewichten hier van deze winter.

Zelf ving ik uiteindelijk precies 5700 gram aan vooral baarzen. Ik zat nu een meter of 10 rechts van waar ik afgelopen week zat en besloot nu iets meer om ook op voorns te vissen. Die ving ik ook wel maar wat opviel was dat ze stuk voor stuk gemiddeld veel te klein waren.

Ik had ook wel met wat wormen een baarzenplek gemaakt en het vreemde was dat ik bijna alle baarzen vandaag gewoon met casters ving.

Het frustrerende aan vandaag was gewoon dat wat ik ook probeerde allemaal nutteloos was en bleef.
Soms heb je in het wedstrijdvissen dagen dat je gewoon kansloos bent en vandaag was zo’n dag. Jammer maar dat is ook een onderdeel van onze sport.

Er was vandaag duidelijk gemiddeld beter gevangen dan de laatste weken. Ook de andere vakken werden gewonnen met wat meer vis dan gebruikelijk dit jaar. Apart. Er was meer waterbeweging vandaag en ik heb het water nog nooit zo laag zien staan maar of het daarmee te maken had?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *