Wedstrijden

9-3 Drimmelen Jachthaven

Vandaag was de laatste winterwedstrijd hier en die wilde ik niet missen. Er is zeker niet goed gevangen hier de afgelopen tijd maar toch blijven dit hartstikke leuke wedstrijdjes om te vissen.

Je kon vandaag eigenlijk niet over een winterwedstrijd spreken want het leek wel zomer. Zoiets houdt dan wel ook meteen in dat het gedaan is met de rust langs en in de haven hier.
Veel mensen maakten dankbaar gebruik van het fantastische weer met een tochtje door de Biesbosch of kwamen gewoon eens naar hun boot kijken. Logisch natuurlijk.

De vangsten waren matig ook vandaag. Er waren vandaag ook plaatsen waar door al het “verkeer”op het water amper te vissen viel. Jammer want er is hier nog genoeg vis aanwezig volgens mij. Die vissen zijn gemiddeld wel erg klein.

Zelf mocht ik niet klagen. Ik lootte een nummer tegen de oever op het steiger van Botenverhuur Diepstraten.
Ik had daar afgelopen maandag ook al gezeten en toen was het niet helemaal goed gegaan voor me. Slecht gevist vooral en achteraf had ik toen het gevoel dat er veel meer had ingezeten.

Ik had me na die wedstrijd bedacht dat ik vandaag met andere en vooral fijnere lijntjes gericht zou vissen op die kleinere visjes op allerlei dieptes wanneer ik daar de kans voor zou krijgen. Nou dat lukte perfect met de loting van vandaag.

Ik heb de gehele wedstrijd volop beet gehad van echt kleine vis. Met het materiaal van vandaag wist ik die in ieder geval nu veel beter te vangen.
Het was daarbij opvallend hoeveel roofbleitjes en windetjes er te vangen waren en die waren bijna allemaal net gemiddeld iets zwaarder dan de voorntjes. Ook ving ik veel baarsjes trouwens.

Uiteindelijk ving ik rond de 180 visjes en die wogen tezamen 2300 gram. Wat me nog het meest verbaasde was dat dit vandaag genoeg was om niet alleen het vak maar ook de hele wedstrijd te winnen.
Een prachtige afsluiting van het jaar hier.

Hartstikke bedankt voor alle uitzetters en andere organisatoren van deze wedstrijden.
Jullie hebben ook nu weer heel wat vissers heel wat leuke visuren bezorgd deze winter. Vaak wordt weleens vergeten hoeveel werk er in zo’n organisatie kruipt. Hier verloopt bovendien altijd alles optimaal en zonder problemen. Super!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *