Wedstrijden

9-3 Drimmelen Jachthaven

Vandaag werd hier voor het laatst gevist in deze winter. Ik wilde absoluut nog een keertje vissen hier en gelukkig kon dat dus.

Ik kan alleen maar een groot compliment maken aan Jos van Avendonk, Ben de Wis, Richard van Dongen en alle andere mensen die meehelpen om deze wedstrijden te organiseren. Je moet zoiets toch maar willen doen en dat “doen” gebeurt hier op een prima manier!

Het was een prachtige viswinter hier. Er is prima gevangen vanaf het begin tot zelfs nu. Vaak waren de vissen niet al te groot en om dan toch soms gewichten van 10 kilo en meer te vangen heb je aantallen nodig van boven de 200 soms. En dat in wedstrijdjes van 3 uur of soms nog iets korter.

Wat hier bovendien mooi is, de verschillen tussen de vissers onderling zijn vaak bizar klein. Juist dat aspect zorgt voor hele mooie wedstrijden.

Het water stond erg laag toen we begonnen en het kon bijna niet anders dan dat er flink wat water zou bijkomen vanmiddag. Dat klopte ook.

Er werd gewoon prima gevangen, ook vandaag.
Je kan wel goed merken dat er steeds meer vissen zijn die al eerder werden gevangen. Ze bijten steeds voorzichtiger, zo lijkt het. Je moet je daar perfect op aanpassen en dan nog “hoor” je overal om je heen de frustraties over het aantal gemiste aanbeten.

Ik werd zelf vandaag ook “gek” van de gemiste aanbeten trouwens, vooral in het begin.
Later ging het beter en de vissen waren gemiddeld ietsje groter dan normaal.
Een iets kleiner haakje bleek de beste oplossing om meer aanbeten te “verzilveren”.
Dat in combinatie met het vissen op de precies juiste diepte.
De meeste aanbeten krijg je vaak een eindje boven de bodem maar de kans om ze te missen lijkt dan ook het grootst. Je moet dus het juiste “midden” zien te vinden. Vandaag was dat voor mij het vissen met het aas pal tegen de bodem, dus met een “staande haak” zoals dat vaak wordt genoemd.

Ik zat tijdens de wedstrijd al te bedenken dat de onderlinge verschillen bijzonder klein gingen zijn. Dat bleek ook wel.

Richard van Dongen was niet te kloppen. Hij won met bijna 8 kilo.
Verder waren er heel wat 5 kilo gewichten. Het goede nieuws was dat mijn 5700 gram daarvan het hoogste gewicht was. Ik werd dus 2e.
Verder was er nog een 5600 gram en twee “zeg maar” 5400 gram gewichten. Dan heb ik het niet eens over de gewichten die daar weer net achteraan komen.
Dat bedoel ik met kleine verschillen.

Het is bijna jammer dat de winter weer voorbij is. Hier is het vissen nu dus afgelopen.
Ik heb begrepen dat in Lage Zwaluwe er nog wel wordt doorgevist. Ik ga proberen om nog n wedstrijdje mee te pikken daar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *