Wedstrijden

9-4 Noord-Hollands Kanaal Landsmeer

De gehele winter lang is dit al een de mooiste visplekken van Nederland gewoon. Waar maak je het in de wintertijd mee dat er telkens weer flinke hoeveelheden blieken en brasems te vangen zijn? Je vangt ze bovendien niet zomaar en het is best een technische visserij met hele voorzichtige aanbeten die je soms maar amper kan zien zelfs.

Nu was ik hier een weekje geleden een keer voor een visdagje en toen was het me opgevallen hoeveel kleine vis er op dit parkoers was gekomen. Je vist hier normaal gesproken met lichte dobbertjes en vorige week gingen die gewoon nooit meer staan omdat het aas onderweg werd gepakt door kleine voorntjes en kolbleitjes. Er viel toen niet meer fatsoenlijk te vissen op de blieken zelfs.
Toen was er wel maar een visser natuurlijk en in een wedstrijd is zoiets vaak toch weer anders. Ik was dan ook benieuwd hoe de wedstrijd vandaag zou verlopen.

Het is een fantastische viswinter geweest voor me en een waarbij het geluk vaker dan in de laatste jaren bij elkaar aan mijn zijde was en vandaag was dat precies zo, ik lootte het eindnummer.

Mooi natuurlijk en het was een perfect nummer om uit te proberen wat ik vooraf had bedacht, om behalve ver ook te vissen op 5 deeltjes. Zo kort had ik hier deze winter nog niet gevist maar met de toename van de kleine vis leek het me een optie om er gericht op te vissen met hennep en casters.

Ik had een schitterende visdag die overigens heel matig begon. In de eerste 20 minuten kreeg ik geen enkele beet waarna ik een bliek ving. Nadat ik die gevangen had ging mijn dobber van het ene op het andere moment nooit meer staan. Hele kleine visjes vingen het aas onderweg op, zelfs nadat ik zwaarder ging vissen bleef dat zo.

Ik probeerde kort te vissen en kreeg daar helemaal geen beet. Ver waren de eerste uren ook alles bij elkaar gewoon slecht.
Toen ik na goed 2 uren vissen terug kort probeerde waren daar de kleine vissen ook gearriveerd. Wel begon ik steeds beter te vangen wat later en met af en toe steeds meer ook grotere vissen ertussen, mooie kolbleien en ook een aantal flinke grote voorns.

Ik besloot in ieder geval hierna om niet meer ver te vissen en alles volledig te gokken op kort. Het leek erop, vanaf mijn plek gezien, dat de vangsten niet geweldig waren overal en dat ik op deze manier zeker in ieder geval nog wel wat gewicht ging vangen alles bij elkaar.

Ik had tot het einde van de wedstrijd 2 periodes van zo’n 10 tot 15 minuten dat ik bij elkaar 7 grote brasems ving op de korte visafstand. Tja die 7 vissen wogen al zo’n 9 kilo dus dan gaat het hard natuurlijk.

Ik eindigde de wedstrijd met 16475 gram en dat was ruim genoeg voor de overwinning vandaag. Er waren verder nog 2 gewichten van net boven de 10 kilo. Iedereen had het over minder blieken en meer kleine vis.
Het lijkt er wel op dat de blieken hier vertrekken nu het voorjaar zich aan dient.

Hoe dan ook, ik had natuurlijk een schitterende visdag met toch wel, geschat zo’n 120 vissen en visjes alles bij elkaar. Heerlijk gevist!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *