Wedstrijden

9-4 Verpa-Classic Wedstrijd 1 Tremelo-Baal Vijvers Dennehof

Ik zag uit naar deze wedstrijd. Samen met Patrick Nilissen heb ik ook vorig jaar deze serie koppelwedstrijden gevist en laten we zeggen dat we beiden ervan overtuigd waren dat `het allemaal nog wel iets beter moest kunnen`.

Ook hier was het nog steeds veel te koude weer natuurlijk een grote spelbreker. Dit zijn wedstrijden waarbij het gaat om karpers en dat zijn op dit gebied hele gevoelige vissen zo is me inmiddels wel duidelijk geworden.

Hoe is het mogelijk! Daar waar we vorig jaar zaten (en waar het toen zeker niet het beste stuk was) werd nu de meeste vis gevangen en daar waar we nu zaten was dat precies andersom.

Wat we ook probeerden, er was gewoon amper een beet te krijgen. Deeg, maden, pellets, mais, niks dat we probeerden werkte en met 3 vissen in totaal werden we uiteindelijk 4e in ons vak dat wel nog werd gewonnen met 36 kilo.

Ongelooflijk eigenlijk hoe vreemd de wedstrijd verliep. Op sommige plekken werd na een heel traag begin regelmatig een karper gehaakt (de grootste was 10 kilo!), op andere stukken leek het wel totaal “verlaten” en waren er zelfs koppels zonder vis.

De wedstrijd werd gewonnen door Wesley van der Linde, de Individuele Europese kampioen Politiediensten en zijn koppelmaat met ruim 42 kilo.
Geen slecht gewicht natuurlijk. Aan de (voor ons) overzijde werd gemiddeld toch wel wat beter gevangen.

Ik ben ervan overtuigd dat op dit water binnen enkele weken heel veel vis gevangen gaat worden. Nog even wat warmer weer, dat is alles wat er nodig is daarvoor.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *