Internationaal Wedstrijden

Anglo Dutch Festival dag 4

Het weer zou beter gaan worden en ik voorzag al een schitterende visdag als laatste dag van deze wedstrijd. Helemaal mis dus! Er was net zoveel wind als gisteren of zelfs nog meer. Net nadat we hadden aangevoerd kregen we ook nog te maken met een gigantische regenbui.
Het Kanaal door Voorne is al heel gevoelig en dan kan je gewoon geen maximale vangsten verwachten onder dit soort omstandigheden.
Ik had een redelijk nummer geloot enkele plaatsen links van waar ik op de 2e dag van de wedstrijd zat. Ik zag het vooraf wel zitten.
Hoe is het mogelijk! Na 2 uur en 20 minuten had mijn dobber nog geen zakkende (of stijgende) beweging gemaakt. Enkele vissen waren er gevangen om me heen en er waren er ook alweer veel gehaakt (en verspeeld). Bij mij was het stil.
Toen ik dan eindelijk een vis ving en ik weer opnieuw mijn lijn terug in het water bracht duurde het 3 seconden voor de tweede vis aan de haak hing. Apart, want daarna weer 45 minuten geen teken van leven.
Uiteindelijk ving ik 6 brasems die ruim 10 kilo wogen. De laatste vis was een belangrijke want daardoor eindigde ik in het festival als 7e terwijl ik zonder die vis misschien wel 10e was geworden.
Het festival werd gewonnen door de Belg Jurgen Maenhout. Uiteindelijk passeerde hij Andre Schipper die 2e werd voor Richard Vaughn.
De vangsten en zeker het weer waren misschien niet super, toch vind ik ieder jaar weer deze wedstrijd een verademing. Niks geen gestress, niks geen gezever of gezeur, iedereen is happy en geniet van de week. Ik ben waarschijnlijk de enige visser aan de waterkant die zich ergens druk om maakt maar dat is nu eenmaal mijn karakter wanneer ik iets mee organiseer. Ik zou het namelijk niet kunnen hebben wanneer niet alles optimaal verloopt.
Weet je wat het leukst was aan deze week? De bedankjes van sommige vissers die geen “graat” gevangen hadden en toch repten over een fantastische week.
Aanstaande maandag begint de tweede week maar in dit geval zonder mij. Ik zorg dat iedereen op de stek komt en dat de loting goed gaat. Daarna ben ik weg. De bestemming is Glinde nabij Magdeburg in Duitsland waar we komend week-end een Interland vissen tegen Duitsland met zowel ons dames- als herenteam. We vissen op de Elbe in een schitterend visgebied. Dat lijkt me een visrijke wedstrijd te worden. Ik houd jullie op de hoogte.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *