Internationaal Wedstrijden

Damesinterland Belgie-Nederland Lac de Grand-Leez

Vandaag was ik in Belgie, in de buurt van Namen om precies te zijn, voor bovengenoemde interland.

Vooraf was ik niet gerust op een goed resultaat om eerlijk te zijn. Niemand van ons had ooit het water eerder gezien en bovendien zijn de Belgische dames nu niet bepaald “prutsers”.

Het zou een prachtige voorn-visserij zijn waarbij wel 10 kilo te vangen zou zijn maar dit alles zou verbleken bij de brasemvangsten die hier mogelijk zouden zijn.
We hadden wel wat info kunnen vergaren en we hadden besloten om de hoeveelheid muggelarven zo beprekt mogelijk te houden en in de plaats daarvan met name te kiezen voor een maximale hoeveelheid wormen. Dat bleek achteraf nog niet zo’n slechte tactiek.
Ik heb vandaag echt genoten! Wat een fantastische visserij maakten we mee!!
Inderdaadwas het in het eerste uur van de wedstrijd in en uit op 5 tot 8 meter net achter het talud met de ene voorn (en windes) na de andere.

Tijdens het kort vissen werd regelmatig gecupt op de volle hengellengte met leem (met een klein beetje lokaas) en vooral veel geknipte wormen.
Na ruim een uur probeerde men voor het eerst op volle afstand te vissen en zo’n 15 minuten later was iedereen al overgeschakeld. Logisch ook want al snel kwamen de eerste grote vissen (brasems, behoorlijk wat zeelten en een enkele giebel) op de kant. Vanaf dat moment was het dus gericht vissen op grote vissen.

We weerden ons prima hoewel we uiteindelijk verloren van een prima Belgisch team dat, geloof me, een van de top-kandidaten is voor de wereldtitel later dit jaar aan het van Harinxma-kanaal.
De eindstand was 26 punten voor Belgie tegen 29 punten voor ons. Toch (en dat is redelijk uniek na een nederlaag) kon ik niet anders dan iedereen complimenteren met een prima prestatie. Bovendien, en dat is nog veel belangrijker dan het resultaat op zich, wat hebben we met zijn allen weer veel geleerd!
Individueel was de overwinning met ruim 35 kilo voor onze eigen Anja Groot. Een schitterende prestatie en datzelfde kan worden gezegd over de tweede plaats van Kaylee Goedhardt.
Ik zat er op de terugweg nog aan te denken, we moeten nog best wat “sleutelen” hier en daar maar hoe goed presteren onze meiden al niet ondanks dat men nog piepjong is.
Anja won dus nu voor Kaylee, vorig jaar won Anouk vd Belt al eens Duitsland-Nederland, Chantal Mensink werd bij die wedstrijd al eens derde en dan hebben we natuurlijk ook nog de Individuele wereldkampioene in Ingeborg Audenaerd.
Wanneer we nog iets constanter kunnen worden dan zou je zeggen dat het toch niet anders kan zijn dan dat ons nog mooie dingen te wachten staan met dit team?

Nogmaals, een heerlijke dag was het. Ik vraag me nu al af waar we in godsnaam volgend jaar de Belgen ooit net zo’n onvergetelijke dag kunnen aanbieden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *