Internationaal Wedstrijden

Interland Duitsland-Nederland Glinde 5 en 6 mei (dames en heren)

We visten op de Elbe en wat een prachtige rivier is dat! Een echte natuurrivier met veel en sterke vissen. Grote kolbleien, heel veel windes en vooral (ook hier) brasems werden er gevangen.

Deze rivier kan ik maar met een water in Nederland vergelijken en dat is de IJssel. Op de IJssel is er echter geen visser bijna die het in zijn hoofd haalt om met een dobber te vissen. Nu was dat wel zo en dat hebben we geweten ook!

Je zou met recht kunnen zeggen dat we een lesje gespeld hebben gekregen van onze Duitse tegenstanders die gewoon meer ervaring hadden met dit soort omstandigheden. Ik geloof niet dat ik al ooit van mijn leven zoveel vissen heb zien verspelen. Zoooo frustrerend want verreweg de meeste van die vissen werden verspeeld door ons. Vang ook maar eens die grote vissen in zo’n snelle stroming. Daarvoor heb je vooral dik materiaal nodig en hoewel we toch goede trainingsdagen hadden (waarbij die echt grote vissen gewoon minder werden gevangen) ging het tijdens de wedstrijddagen nog niet optimaal.

Als coach kan ik hier allemaal best mee leven hoor. Dit was een speciale visserij en vissers die we onder andere omstandigheden al vaak genoeg hebben verslagen waren hier gewoon iets te goed voor ons. In het wedstrijdvissen kan zoiets gebeuren. Geen probleem, zolang we er maar van geleerd hebben want juist dat was het grote doel van deze wedstrijd hier.

De streek in Duitsland waar we nu waren, laten we zeggen omgeving Magdeburg, heeft toch zoveel meer mogelijkheden om veel vis te vangen dan wij hebben, niet normaal gewoon! Water in overvloed maar dan water met veel vis erin. En wat voor vissen! Hier was het echt prachtig en zo zijn er hier nog 100 wateren. Daarmee vergeleken zijn we echt sukkelaars.

Volgend jaar organiseren we deze wedstrijd in Holland. Ik vraag me nu al af hoe we die mensen in godsnaam iets interessants kunnen bieden. Gelukkig wil men zoals men zegt maar een technische (lees moeilijke) visserij. Ik zou ook niet weten wat we anders te bieden hebben.

“Resultaat-technisch” gezien beleef ik in ieder geval een matige start van het Internationale seizoen. Wel een gigantisch leerzame start maar het gaat uiteindelijk wel om het resultaat natuurlijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *