Wedstrijden

Koppelwedstrijd Verpa Viersel Belgie 10-4

Ik heb vorig jaar vaak gehoord over deze serie wedstrijden die vandaag begon. Tot mijn verbazing kwamen de meeste data me prima uit dus waarom niet vissen wanneer dat eens kan in deze tijd van het jaar. Nou ik had er geen spijt van!

Verpa organiseert deze serie karper-gerichte wedstrijden (hoewel dat vandaag iets anders was) en ik vond dat men dat prima deed.

De verhalen vooraf maakten duidelijk dat er hier steuren gevangen konden worden en dat daar grote vissen bij zaten. Ze werden allemaal meteen gewogen en teruggezet want steuren (die niet achteruit kunnen zwemmen) en leefnetten gaan totaal niet samen. Er werden er zoveel gevangen dat de wegers het allemaal amper konden bijhouden.

Mijn koppelmaat Patrick Nilissen en ik hadden een dramatische start. Slechter kon eigenlijk niet. Iedereen ving van meet af aan vis en wij kregen gewoon nooit beet in het eerste half uur. Ik was zelf kort in de kant begonnen en daar kan ik kort over zijn, ik had in het begin net zo goed kunnen gaan wandelen. Geen beet te krijgen.

Na een uur ving Patrick enkele vissen (karpertjes en ook 2 mooie brasems) maar geweldig was het allemaal nog niet. We zagen bovendien overal steuren gevangen worden behalve bij ons.

Op een eigenlijk niet te verklaren manier veranderde alles. Opeens waren er wel indicaties van vissen op de plaats en ook aanbeten trouwens. Daar zaten opeens ook steuren bij.

Het werd een inhaalrace voor ons en bij de pauze hadden we volgens mij zowat iedereen weer ingehaald, mede door de grootste steur van de dag die ik mocht vangen. Wat een vis! Zowat 11.500 gram woog hij en dat hele gewicht kwam uit het water toen de vis besefte dat hij was gehaakt enkele minuten nadat ik hem had aangeslagen. Na zo’n 20 minuten had ik hem binnen.

Na de pauze verliep alles weer totaal anders. Op de plekken waar in de morgen het minst was gevangen kwamen nu de meeste vissen binnen en andersom. Ook bij ons ging het moeizaam en we werden niet bepaald geholpen door de verschillende verspeelde vissen. Dat werd zelfs frustrerend op het eind.

Ik voelde gewoon wat de uitslag ging zijn. We verloren de vak- en ook de wedstrijdwinst met amper 1 kilo verschil.

Tweede in het vak dus (met ruim 56 kilo) en in ieder geval een prima begin van de serie.

Ik heb begrepen dat de volgende wedstrijd in Baal helemaal iets aparts gaat zijn. Er zijn blijkbaar geweldige vangsten mogelijk. Ik ben benieuwd. Ik kijk er nu al naar uit.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *