Internationaal Wedstrijden

Memorial Marcel van den Eynde Ostellato Italie 1-4

Wat er ook nog mag komen later dit jaar, volgens mij heb ik de mooiste viswedstrijd van dit jaar al gezien.

Afgelopen zondag werd op het WK-parkoers van het afgelopen jaar deze Memorial voor de 4e maal georganiseerd. Er waren 1075 vissers dit jaar en daarmee is deze wedstrijd de grootste van de Italiaanse kalender. Er was ook nog een wachtlijst van 300 man!! Hoe bedoel je het vissen leeft daar ongekend veel meer dan bij ons?

Ook nu werd de wedstrijd georganiseerd door Tubertini, de bekende groothandel, en ook nu weer was alles foutloos. Totaal ook nergens gestress over. Het klopte gewoon allemaal en daar maakt al zowieso niemand zich al te druk. Ik vind het echt een verademing.

Ik heb nooit eerder een hoger gemiddeld niveau gezien in een grote wedstrijd. Er zijn daar gewoon honderden vissers die wij tot de absolute top zouden rekenen. En alles is totaal team-georienteerd. Er wordt zelfs geen individuele uitslag opgemaakt.

Je ziet dat ook daar het feedervissen steeds meer populair wordt. Er was dit jaar een apart vak voor deze vissers gemaakt en er waren 75 deelnemers. Dat zijn  er komend jaar gegarandeerd 200.

Volgend jaar zijn er trouwens 300 extra visplekken beschikbaar en ook die zullen allemaal worden ingenomen.

De visserij was niet eens goed. Ook daar hebben sterke temperatuurwisselingen grote gevolgen voor het aasgedrag van de vissen. De middag voor de wedstrijd was het 26 graden, op de morgen van de wedstrijd 12. Zoiets is ook daar funest.

De organisatoren waren er teleurgesteld over maar wat maakte het eigenlijk uit? Iedereen had nog steeds een prachtige dag en als eerbetoon voor Marcel van den Eynde kon dit gewoon allemaal niet mooier.

Alle teams vooraan in de uitslag waren tot mijn verbazing relatief onbekende teams. Alle top-teams hadden er wel een minder resultaat bij en dan ben je als team meteen gezien. Het winnende team behaalde gewoon 4.5 punten. Dat houdt in dat iedereen zijn vak won waarvan 1 van de teamleden ex aequo.

Ik kan nu al niet wachten op volgend jaar. Alles wordt dan nog groter. Ik ben benieuwd. Nog mooier lijkt me amper mogelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *