Wedstrijden

Rampvlucht in Schelle

Ik had hier al eerder “pakken slaag” gekregen en ook nu was er geen beterschap, integendeel.

Ieder jaar vis ik hier een keer en dat is absoluut niet genoeg om ook maar iets van de visserij te begrijpen zo blijkt. Echt niet te geloven.
Vandaag werd dus de jaarlijkse België-Nederland hier gevist die georganiseerd wordt door Ed Willems. Hartstikke leuke wedstrijd maar dus zoals ik al omschreef ook een die voor “pijn” zorgt.

We vissen 2 x 2 en een half uur en wanneer je dan aan het eind nog steeds niet de juiste tactiek weet te vinden dan is dat natuurlijk niet goed. Het lijkt allemaal zo simpel maar de praktijk blijkt toch anders. Ook vandaag waren veel van de deelnemende Nederlandse vissers “kannonnenvoer” voor hun Belgische tegenstrevers die dit soort visserij gewoon vaker doen en beter beheersen.

Ik ving uiteindelijk na 5 uur prutsen zo’n 23 kilo vis en dat is een achterhoede uitslag hier.
Ik moest mee wegen en het was onvoorstelbaar hoeveel brasems ik heb gezien die gemakkelijk de 3 kilo passeerden. De grootste karper was, jawel, ruim 15 kilo zwaar!
Ik weet niet wat ik er verder nog over kan zeggen behalve dat ik binnenkort hier absoluut een keer vrij ga vissen want dit was geen leuke vis-ervaring. Om me heen werden er volop 40 kilo + gewichten gevangen dus logisch dat dit beter moet voor me. Ik houd jullie op de hoogte

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *