Internationaal Wedstrijden

Van den Eynde Feederchallenge Watersportbaan Gent Belgie 14 en 15-4

Op dit prachtige water wordt later dit jaar het Feeder WK gehouden en dus is dit een prachtige wedstrijd om mee te maken. Twintig teams zijn ingeschreven uit geheel Europa. Iedereen ziet dit dus als prima voorbereiding op het WK.

We zijn al de gehele week aanwezig en het vissen gaat allemaal heel moeizaam tot nu toe. Het weer is te wisselvallig en koud voor dit bijzonder gevoelige water. Toch ben ik ervan overtuigd dat we een prachtig WK gaan krijgen hier.

Vanaf donderdag zijn we met onze volledige 3 teams aanwezig om te trainen. Zoiets moet toch goede info en kennis opleveren? Dat kan gewoon niet anders.

Het bovenstaande schreef ik enkele dagen geleden, nu is de uitslag bekend. Engeland domineerde. Om eerlijk te zijn waren hun teams een klasse apart. De beide ingeschreven teams werden respectievelijk 1e en 2<sup>e</sup> en daarna kwam ons 3<sup>e</sup> team om het podium vol te maken. Ons 1e team werd 4<sup>e</sup> en met deze 2 uitslagen  waren we dus zo’n beetje de beste van de rest.

Er zat een behoorlijk puntenverschil tussen de Engelse teams en de rest en dat kwam vooral door de 1<sup>e</sup> wedstrijddag. Vandaag zat ons 1<sup>e</sup> team naast het 1e Engelse team en die uitslag viel met 22 tegen onze 25 punten nog wel mee. Gisteren was voor dat team echter het “kalf al verdronken”

Op beide dagen won een Nederlandse visser de wedstrijd. Gisteren Jurrian Bulten en vandaag Marco Hofman en beiden op dezelfde visstek. Op zich best mooi natuurlijk maar het gaat uiteindelijk in eerste instantie om de team-uitslag.

Het parkoers was misschien ietsje plaatselijk maar het werd toch een prima wedstrijd met volledig terechte winnaars. Het is wel duidelijk dat we heel wat te stellen gaan krijgen met deze mannen op het komende WK. Het goede nieuws is echter dat zij ten opzichte van ons team niet veel anders zullen denken.

Het week-end leverde ons in ieder geval een schat aan ervaring op. Met die ervaringen moeten we nu verder richting het WK en daar gaan we vol voor met zijn allen.

Ik blijf het toch altijd weer apart vinden dat er gewoon even een stelletje Engelsen de zee over komt en ons hier even een lesje leren. Ik heb echt een geweldig respect voor de vissers van daar. Doe het maar even!

Ik zie het omgekeerde nu niet meteen gebeuren in de omgekeerde situatie.

Weet je wat het is? Op het moment dat ik dit tik op de “morning after” begint meer dan de helft van die Engelse vissers net met zijn volgende viswedstrijd. Daar zit het verschil.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *